maandag 13 februari 2023

Stappentoernooi Pelt - 11 februari

Zaterdag 11 februari, tijd voor een nieuw stappentoernooi. Deze keer was het te doen in 'T Pelterke in Overpelt.

Stap 1: In deze reeks nam Emre vanuit onze club deel. Na slechts drie schaaklessen op onze club durfde hij het aan om deel te nemen aan dit toernooi. En voor een eerste toernooi behaalde hij een prachtig resultaat! Doorheen de partijen zag je hem ook groeien. Na enkele partijtjes werd de 'schaakopening' (= eerste zetten in een partij) wat bijgestuurd. Dit paste hij vervolgens ook mooi toe in zijn volgende partijtjes met als gevolg 3 gewonnen partijtjes! (ohja, en heel wat plezier in de speeltuin van het Pelterke rijker!)


Stap 2, 3 en 3+: Gezien er te weinig deelnemers waren voor stap 3 en 3+ werden deze reeksen samengevoegd met stap 2. Vanuit Heusden namen Gust, Miek, Yoppe, Lars, Talha en Korneel deel in deze samengevoegde reeks. 

Door zijn toernooiwinst in stap 1 op het stappentoernooi van Heusden moest Gust voor de eerste maal aantreden bij stap 2. Dapper heeft hij besloten toch zijn kans te wagen, echter de tegenstand bleek toch nog wel een maatje te sterk om te kunnen winnen. We hebben daarentegen wél heel wat positieve dingen gezien in Gust zijn spel: de opening werd beter gespeeld én hij kon ook af en toe een stuk afhandig maken van zijn tegenstander (hij bleef wel goed opletten of hij stukken kon slaan!). Aan de afwerking van de partijtjes sleutelen we in de schaaklessen de komende tijd nog verder. Lars en Yoppe begonnen vol zelfvertrouwen aan het toernooi; beiden hadden hun zinnen gezet op de beker van stap 2. Doordat de reeks gemengd was met stap 3 kenden ze echter wel een sterke tegenstand. Ze toverden mooie combinaties op het bord maar lieten net iets te veel steekjes vallen tegen de meer ervaren spelers. Beiden behaalden een mooie score van 3/7 en eindigden op de 11e en 12e plaats. De beker voor stap 2 ging uiteindelijk naar Tibo Meekers van de club van Overpelt. 

In stap 3 speelden Miek, Talha en Korneel mee. Voor Korneel was het zijn eerste toernooi ervaring. Hij speelde een mooi toernooi en eindigde met een mooie score van 4/7 op de 5e plaats. Enkel tegen 3 spelers uit de top 4 heeft hij niet kunnen winnen. Miek speelde na haar toernooiwinst in stap 2 in het toernooi van Heusden voor de eerste maal mee voor de ranking in stap 3. In de eerste partij liet ze zich wat meeslepen door het speeltempo van de toernooiwinnaar Akul (deze speelde immers zeer snel) waardoor na slechts enkele minuten spelen de partij reeds ten einde was, helaas in haar nadeel. In de volgende partijen had ze het speeltempo beter onder controle. Ze liet mooie dingen zien maar liet her en der ook steekjes vallen. Eén keer zat het haar ook mee en zette haar tegenstanderster haar pat wat haar een half puntje opleverde. Met een 3,5/7 oogde ze zelf niet bijster tevreden maar toch mag ze in deze reeks met deze sterkte tegenstanders tevreden zijn met haar resultaat! Tot slot blikken we nog even terug op de partijen van Talha. Hij speelde een mooi stabiel toernooi. Zijn koning laten vluchten naar het midden van het schaakbord koste hem wel een puntje. Een welverdiende 3/7 was dan ook het eindresultaat voor hem!


Tot op het volgende stappentoernooi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten