Werking

Schaken voor jong en oud!
  • Jeugdschaak
Onze schaakclub bestaat voor een groot deel uit jeugdspelers. Schaken is een hobby die enorm aan populariteit wint en dit voornamelijk bij de jeugd.

Om deze jeugd goed te begeleiden hebben wij ervaren en gediplomeerde coaches. Als je informatie wilt over de jeugdwerking op de schaakclub, kan je contact opnemen met de jeugdverantwoordelijke: Jelle Sarrau. Onderaan de pagina kan je zijn contactgegevens terugvinden.

Als je wil komen schaken kun je een aantal keer gratis proberen. Vanaf dan vragen wij een democratisch bedrag om onze kosten te kunnen dekken.

  • Volwassenwerking
De schaakactiviteiten voor volwassenen vinden plaats vanaf 20u. Enerzijds zijn er activiteiten die georganiseerd worden door de club en anderzijds heb je de activiteiten van de Limburgse schaakbond. Bij deze laatste categorie hoort bijvoorbeeld de Limburgse Interclub, een competitie waarbij in ploegen van 4 wordt uitgemaakt wie de sterkste schaakclub van Limburg heeft.

In clubverband organiseren wij een intern kampioenschap. Alle volwassenen (en gemotiveerde jeugdspelers) kunnen hieraan deelnemen. De speelavonden kan je terugvinden op de kalender (zie rechts). Er wordt ook een clubkampioenschap rapidschaak en snelschaak georganiseerd.

Sinds dit jaar organiseren wij ook schaaklessen voor volwassenen. Omdat het voor volwassenen soms moeilijk is om op hun niveau les te krijgen, worden dit seizoen door FM Jelle Sarrau gratis lessen gegeven. De lessen gaan over praktische thema's die meteen gebruikt kunnen worden in de eigen schaakpartijen. Ook deze data staan in onze kalender.
  • Lidgeld
Het normale tarief voor de periode september-juni is €40 voor de leden die niet in competitieverband spelen. Als je pas vanaf januari instapt, wordt het lidgeld gehalveerd en bedraagt het nog €20. In het lidgeld zit een werkboekje, de eindeseizoensactiviteit en stappentoernooien die plaatsvinden in ons clublokaal inbegrepen.

Voor de competitiespelers vragen we een lidgeld van €60, dit omdat we je dan ook moeten inschrijven bij de Belgische schaakbond en dat zorgt voor extra inschrijvingskosten. Speel je mee in de competitie maar volg je geen les, dan bedraagt het lidgeld €50.

Nog vragen? Neem contact op met Jelle Sarrau (schaakclubheusden@gmail.com / 0473418690)

N.B. Bij al onze activiteiten zijn onze aangesloten competitiespelers verzekerd. De polissen kan je terugvinden op de site van de Vlaamse Schaakfederatie: https://sites.google.com/site/vlaamseschaakfederatie/administratie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten