dinsdag 23 november 2021

Stappentoernooi Pelt: Miek verovert haar 1e beker!

 Zaterdag 20 november was het dan eindelijk zover. Na ruim 1,5 jaar - omwille van de alomgekende reden COVID-19 - werd er eindelijk weer een stappentoernooi georganiseerd. Maar liefst zes jeugdspelers van Schaakclub Heusden trokken met veel schaakgoesting naar het toernooi. Volgende stijders en strijdsters namen deel:

- opstapje/stap 1: Melike, Miek, Zeki en Koray

- stap 2/stap 3/stap 3+: Launo en Cobe

In stap 1 gingen 11 jeugdspelers de strijd aan op het bord. Gezien er niet voldoende deelnemers waren voor de reeks opstapje werd deze reeks samengevoegd met stap 1. Het jong schaakgeweld van Heusden liet in elk geval mooie dingen zien op het bord. Zo lieten ze zien dat ze de mattactiekjes al goed onder de knie hebben. Ook enkele werkpuntjes werden opgemerkt waarop we de volgende lessen verder zullen werken (bijvoorbeeld de "opening", m.a.w. de eerste zetten in een partij). Zowel Zeki, Melike, Koray als Miek lieten het beste van zichzelf zien en verweerden zich dapper. Aanvallen werden opgezet, de stukken vlogen van het bord en bij elke gewonnen partij verscheen een brede glimlach op hun gezichten. Zeki behaalde een mooie score van 2,5/7 op zijn eerste toernooi. Zus Melike deed het net iets beter met een 3/7.  Miek scoorde maar liefst 4,5/7 en veroverde daarmee de beker van beste meisje van opstapje (en bovendien was ze zelfs met een punt meer het beste meisje van de reeks!). Tot slot scoorde Koray de hoogste score van onze Heusdense delegatie met maar liefst 5 van de 7 punten, dit leverde hem een welverdiende 3e plaats op in het toernooi! Proficiat allemaal! De winnaar bij Stap 1 was Akul, hij was een maatje te sterk voor onze jongens en meisjes.

In stap 2 en hoger kregen Launo en Cobe geduchte tegenstanders tegen. De meeste jeugdspelers in deze reeks hadden net dat tikkeltje meer schaakervaring wat dan ook op te merken was in de partijen. Onze jongens gaven het beste van zichzelf en konden elk 2 punten veroveren. Iets rustiger spelen in de opening is echter wel een werkpuntje voor beide jongeheren. Ondanks de vele nederlagen hebben onze beide jeugdspelers zich wel enorm geamuseerd tijdens het toernooi!

Na een leuke schaaknamiddag kreeg iedereen nog een medaille én... jawel... een lekkere zak snoep om de dag af te sluiten! Tot op het volgende stappentoernooi allemaal! Het eerstvolgende stappentoernooi vindt plaats op 29 januari in 'De Zandkorrel' Hechtel. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten