zaterdag 25 januari 2020

Nathan met St. Michiel Leopoldsburg 3e op Vlaams Schoolschaakkampioenschap!

Op zaterdag 18 januari vond het Vlaams schoolschaakkampioenschap plaats in Gent. Bij het schoolschaakkampioenschap nemen diverse scholen het op tegen elkaar met telkens teams van 4 kinderen. Deze teams strijden gedurende 9 rondes tegen elkaar om zo de eerste plek te veroveren. De sterkste of meest ervarene speler speelt op bord 1, de minst ervaren speler speelt op bord 4. Zo werden er 9 rondes gespeeld.
De ploeg van Sint Michiel Leopoldsburg bestond uit 3 Akulovs en Nathan (bord 1: Vladimir, bord 2: Vsevolod, bord 3: Yaroslav, bord 4: Nathan). De Akulovs hebben natuurlijk een hele hoop schaakervaring, ze schaken elk van ongeveer hun 4 jaar. Deze drie broers schaken (samen met hun nog oudere broers en zus) bij Schaakclub Leopoldsburg. Nathan schaakt een kleine 2 jaartjes bij onze club nu.
De eerste twee rondes gingen erg vlot; enkel Nathan moest 1 keer een remise toestaan maar met 7,5/8 was dit alvast een veelbelovende start. Tijdens ronde 3 en 4 kwamen ze tegen twee erg sterke ploegen uit. Tijdens ronde 3 was Nathan de enige die een punt wist binnen te halen tegen St-Janscollege Oude Bareel 1 (ookwel de ploeg die uiteindelijk kampioen werd). In ronde 4 was Yaroslav de enige die een punt kon binnenrijven tegen De Achelier Achel (de ploeg die uiteindelijk vicekampioen werd). Ronde 5 en 6 herpakten ze zich volledig: de tegenstanders werden stuk voor stuk schaakmat gezet! Ook in de laatste drie rondes bleven de jongens ijzig kalm al moesten ze hier en daar wel een puntje laten liggen. Het toernooi eindigde dan ook met een welverdiende 3e plaats en mooie resultaten voor elk van hun!