woensdag 20 november 2019

Launo en Yore stappenkampioenen stap 1 en stap 2!

Zaterdag 16 november was het tijd voor het eerste stappentoernooi van het schaakseizoen 2019-2020. Onze jeugdspelers van Heusden waren er meer dan klaar voor! 11 van onze jeugdspelers waren paraat om de strijd aan te gaan, drie van hun haalden zelfs een beker binnen! Hieronder een overzichtje van onze spelers en hun resultaten.

Krieke nam als een van de meest ervaren jeugdspelers van Heusden deel in stap 3 en hoger. Met een sterke reeks met namen zoals 'Akulov', Andreas, Brent, Quinten,... wist hij op voorhand dat het geen gemakkelijke strijd ging worden. Met een mooie score van 3/7 wist hij de 9e plaats (van de 13) te bemachtigen. Proficiat Krieke!

In stap 2 namen veruit de meeste van onze Heusdense jeugdspelers deel: Nisse, Arne, Talha, Kiano, Nathan, Yore en Arno.  Dit was dan ook meteen de helft van het aantal deelnemers in de groep 'stap 2'. De nodige onderlinge duels konden dan ook niet uitblijven, maar spannend was het alvast wel! De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen en lange tijd leek het erop dat zowel Nathan, Kiano en Yore elk nog volop kans maakte om met de beker aan de haal te gaan. In het onderlinge duel won Yore van Nathan; een ronde later wist hij eveneens Kiano te verslaan. Enkel tegen een zekere Max moest Yore een puntje laten liggen. Met een 6/7 eindigde hij op een gedeelde eerste plaats met Carsten van wie hij het onderlinge duel won. Proficiat Yore! Nathan en Kiano eindigden op een gedeeld derde plaats met elk 5/7. Proficiat jongens! Talha, Arno, Nisse en Arne maakten een hoop plezier (in en uit de toernooizaal). Zowel Talha, Arno en Nisse haalden een score van 3/7. Voor Nisse leverde dit tevens de beker van meisjeskampioen stap 2 op! Proficiat. Arne tot slot wist zich vooral goed te amuseren, zo zei hij zelf!

In stap 1 gingen Dhyo, Ruben en Launo de strijd aan om kampioen te worden van stap 1. Vrolijk als altijd gingen ze de strijd aan, en vechten deden ze! Launo wist, net als zijn broer Yore, van geen wijken en stond dan ook (met het nodige geluk) niemand toe om van hem te winnen! Twee remises en vijf winstpartijen leverden hem een welverdiende eerste plaats op met een score van 6/7! Proficiat Launo! Ook Dhyo en Ruben legden de nodige strijdlust aan de dag. Dit toonde zich in een goede score voor hun. Beiden lieten mooie dingen zien op het bord en zoals altijd werden er ook enkele werkpuntjes gespot! Dhyo eindigde op de 9e plek met 3,5/7, ruben op de 11e plek met 3/7. Proficiat jongens!

Kortom, een leuk toernooi én 3 bekers! Proficiat allemaal!

Voorbeeld van afbeeldingGeen opmerkingen:

Een reactie posten