donderdag 7 november 2019

Krieke Limburgs Kampioen -14!

De herfstvakantie staat zoals elk jaar garant voor heel wat schaakplezier! Zo ook vond het Limburgs jeugdkampioenschap schaken plaats. Zaterdag 28 oktober en zaterdag 2 november werd er hard gestreden om de titel 'Limburgs kampioen' binnen te halen. Hieronder een overzichtje van onze jeugdspelers.

In de jongste reeks (pionnen en pupillen) speelde Nathan enkel de 2e speeldag mee. Met slechts drie rondes te gaan, en het nodige geluk, wist hij er het maximale uit te halen! Een beetje meer geduld en nadenken over de gevolgen van een zet is echter wel een werkpunt. De score van 3/3 leverde hem in de eindstand een welverdiende 14e plaats op.

Bij de miniemen speelden Nisse en Siemen mee. Door een foutje werd Siemen echter op de eerste speeldag in de verkeerde reeks meegepaard waar hij tegen veel oudere en sterkere spelers het deksel op de neus kreeg. Nisse speelde daarentegen wel in haar eigen reeks maar kende een sterke tegenstand waardoor ze ook slechts één puntje wist binnen te halen. Op de 2e speeldag speelden beiden spelers, gelukkig, in de juiste reeks. Een toernooi waar beiden 1,5/7 haalden en waar voor beiden meer mogelijkheden hadden ingezeten!

Bij de kadetten speelden tot slot Krieke, Kiano en Arne mee. Arne speelde enkel de eerste dag en wist jammer genoeg geen enkel punt binnen te halen. Nogtans speelde hij een heel goede partij tegen Flore waarin hij stukken voorkwam. In het eindspel ging het helaas mis en verloor hij de partij. Kiano speelde een degelijk toernooi. De eerste dag speelde hij wisselvallig maar wist hij wel een punt af te snoepen van Rune. De tweede speeldag speelde hij duidelijk beter én geconcentreerder en haalde hij 2 van de 3 punten binnen. Krieke moest zich in het hele toernooi slechts één keer gewonnen geven (tegen Rune) en eindigde met een hele mooie score van 6/7 op de welverdiende eerste plaats. Heusden heeft er een Limburgs kampioen bij dit jaar! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten