zaterdag 6 april 2019

Stappentoernooien maart

Er zijn weer een aantal toernooien de revue gepasseerd op korte tijd, hoog tijd voor een samenvattend verslag!:)

Toernooi Overpelt
Begin maart namen de broers Yore en Launo deel in stap 1. Mégane, Arno en Talha kwamen meestrijden voor de eerste plaats in stap 2.
Yore en Launo deden het in stap 1 beiden heel erg goed. Het niveau lag deze keer in stap 1 vrijbleef en door het goede spel van Yore (7/7) en Launo (6/7, enkel een puntje moeten afstaan aan zijn broer) gingen we in deze reeks naar huis er de 1e én 2e plaats! Proficiat jongens!
In stap 2 lag het niveau dan weer net iets te hoog voor Arno en Talha. Beiden hebben meer capaciteiten dan op dit toernooi naar boven kwamen. Mégane deed het daarentegen uitstekend en eindigde als beste meisje met een score van 4/7 op de gedeeld 4e plaats.


Toernooi houthalen
Twee weken na het toernooi was het hoog tijd voor een nieuw toernooi. Dhyo en Launo gingen de strijd aan in stap 1. Beiden behaalden netjes de helft van de punten, al had er voor beiden meer ingezeten. Dhyo kende wat problemen met mat zetten waardoor hij heel wat remises bijeensprokkelde, Launo speelde daarentegen af en toe te snel waardoor zijn stukken van het bord gingen en niet deze van de tegenstander! Toch weer enkele werkpintjes voor de volgende Keer!
In stap 2 namen Yore en Nisse deel. Yore voor de eerste keer gezien hij het vorige stappentoernooi won in stap 1. Zowel Yore als Nisse kenden een moeilijke start, al hebben beiden meer potentieel dan hun resultaat liet uitschijnen voor dat toernooi! Geen probleem, een weekbladen was het toernooi in Heusden! Een nieuwe kans!
Toernooi Heusden
Het derde toernooi op een maand tijd, deee keer in ons eigen clublokaal! Vanuit Heusden kwamen er veel deelnemers opdagen: Ruben, Launo, Dhyo speelden in stap 1 mee. Voor Ruben was het de allereerste keer. Meteen in de eerste ronde wist hij zijn tegenstander, die een koo groter was, mat achter de paaltjes te zetten. In de volgende rondes gingen de partijen op en af, maar met een score van 3/7 mag Ruben zeker tevreden zijn voor een eerste toernooi! Dhyo en Launo behaalden elk netjes de helft van de punten. Dhyo liet dit toernooi zien dat het matzetten al een stuk beter ging, goed gedaan dus! Ook Launo beleefde er duidelijk plezier in, al blijft uitkijken voor stukken die in gevaar zijn een groot werkpunt!
In stap 2 namen Nathan, Yore, Mégane, Arno, Nisse en Brecht deel. Er werden veel onderlinge duels gespeeld waardoor de gedeeld 4e plaats ging naar Yore, Arno en Mégane.  Nathan volgde met een score van 3/7, Brecht met 2,5/7 en nisse met 1,5/7. Al bij al liet ieder van hun mooie dingen zien op het bord!
In stap 3 speelden tot slot Krieke, Lisa en Lien mee. Deze reeks werd vertegenwoordigd door een aantal zeer sterke jeugdspelers waardoor het niet makkelijk was voor hun. Krieke speelde een aardig goed toernooien moest zelfs testwedstrijden spelen voor de beker van stap 3. Helaas troknhijbaan het kortste eind hierbij. Lisa haalde een score van 2/7, voor Lien viel dit toernooi helaas nogal tegen; de tegenstand was echt wel een maatje te sterk!
Al bij al: proficiat aan iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten