zondag 13 januari 2019

Stappentoernooi Ter Duinen Hechtel: 3 bekers voor Heusden!

Zaterdag 12 januari 2019 zakten maar liefst 13 jeugdspelers van Heusden af naar het stappentoernooi Ter Duinen in Hechtel. Voor enkele van onze jeugdspelers was het hun allereerste toernooi, dit bracht dus de nodige zenuwen mee voor hun! In het totaal namen er 55 kinderen deel aan dit toernooi verdeeld over 3 reeksen. Gezien er te weinig inschrijvingen waren voor de reeks opstapje speelden deze kinderen mee met stap 1. Ook Launo, hij speelde voor het eerst mee, moest dus noodgedwongen meedoen met stap 1. Geen probleem vond Launo, in de eerste ronde knalde hij meteen al naar de winst. Hij heeft duidelijk goed opgelet in de les: er kwam een behoorlijke opening op het bord en ook het matzetten ging op het einde behoorlijk goed. Hij eindigde als beste van opstapje (in de reeks stap 1!) op de 14e plaats (van de 26) met een score van 3/7.
Verder deden in stap 1 Ella, Dhyo, Arne, Nisse, Victor, Nathan en Yore mee. Ook Yore en Ella speelden voor het eerst mee. Vooral Ella had het nog moeilijk op het toernooi. Desondanks wist ze 1,5/7 te scoren. De geleerde matzettechniek kwam op het einde mooi aan bod. Dhyo scoorde aanzienlijk beter dan op zijn vorig toernooi: hij eindigde op de 16e plaats met 3/7. Mits een iets betere concentratie (en minder babbelen tijdens de partij) zal hij in de toekomst nog meer punten bijeen sprokkelen. Arne en Nisse speelden een goed toernooi. Al blijft het voor beiden toch een beetje aandachtig zijn voor de stukken die aangevallen staan. Beiden eindigden met een score van 4/7 op de 11e en 10e plaats.  Nisse was met haar 10e plaats tevens beste meisje in stap 1! Victor was een plaatsje hoger terug te vinden met een score van 4,5/7. In sommige partijtjes was zijn concentratie goed aanwezig, in andere partijtjes was deze bij momenten eventjes zoek. Niet te snel willen spelen in de boodschap! Nathan speelde een sterk toernooi en was vaak op de hogere borden terug te vinden. Hij paste de geleerde tactieken goed toe: een mooie opening en mooie aanvallen waarbij hij ook stukken won. Een patstelling in een gewonnen partij koste hem de laatste ronde helaas een half puntje. Hij eindigde op de 4e plaats met een score van 4,5/7. Yore speelde voor het eerst een toernooi. Hij speelde zeer goed, paste de opening toe, gebruikte de geleerde mattechnieken en kon zo 5/7 punten scoren waarmee hij op een welverdiende derde plaats eindigde. Hij moest enkel een puntje afstaan tegen de 1e en 2e van het toernooi. Proficiat allemaal!

Stap 1: van boven naar onder en van links naar rechts: Ella, Dhyo, Launo, Nathan, Arne, Victor, Yore, Nisse
In stap 2 speelden Arno, Kiano, Mégane en Talha mee. Ze speelden allevier een behoorlijk toernooi waarbij de nodige duels tussen elkaar werden uitgevochten. In de eerste ronde wist Mégane bijvoorbeeld de iets minder geconcentreerde Kiano te verrassen en won ze de partij. Talha kon dan weer winnen van clubgenoot Arno. Talha scoorde uiteindelijk slechts 2/7, waar het juist misliep weten we niet maar we zijn beter van hem gewend. Hij eindigde op de 15e plaats (van de 18). Mégane wist op haar eerste toernooi in stap 2 netjes de helft te halen. Een prima resultaat, al dient er nog wel hard gewerkt te worden aan een goede opening op het bord toveren. Kiano scoorde ondanks zijn mindere concentratie 4/7 en eindigde net boven Mégane op de 9e plaats. Arno Scoorde eveneens 4/7 en eindigde op de 4e plaats. Proficiat aan allen!
Krieke speelde tot slot mee in de reeks stap 3 en hoger. Hij speelde een zeer goed toernooi en scoorde 5/7, dit was voldoende om de beker beste speler van stap 3 in ontvangst te nemen. Hierbij moet even opgemerkt worden dat hij als enige een puntje wist af te sprokkelen van de toernooiwinnaar Quinten. Proficiat Krieke!


Stap 2 + 3: van boven naar onder en links naar rechts: Krieke, Arno, Mégane, Talha, Kiano

1 opmerking: