maandag 26 november 2018

Nisse meisjeskampioene stap 1 op het stappentoernooi te Hechtel

De eerste toernooitjes van het seizoen zijn weer gepasseerd! Hoog tijd voor een (kort) verslagje!

Zaterdag 27 oktober en zaterdag 3 november vond het Limburgs jeugdkampioenschap plaats. Dit toernooi dient tevens voor de plaatsing voor het Vlaams jeugdkampioenschap dat plaatsvindt in Mechelen in februari. Krieke deed het bijzonder goed bij de -14. Hij werd knap 2e met 5/7. Ook Kiano deed het goed; hij werd 4e met 4/7. Wel dient hierbij een kleine kanttekening gemaakt te worden; het nodige geluk was enigsinds voorhanden! Arne en Lien konden enkel de 2e speeldag spelen. Arne scoorde 2/3 en Lien 1/3. Bij de reeks -12 kregen Nisse en Brecht het flink te verduren door de sterke tegenstand. Nisse scoorde 1/7 maar speelde wel een supergoed toernooi. Mits de nodige ervaring die ze sowiso gaat opbouwen komend seizoen zullen de tegenstanders volgend jaar flink mogen opletten voor haar! Brecht speelde tevens enkel de 2e speeldag mee, hij scoorde 2/3. Een mooie score waarbij hij twee dames versloeg! Tot slot speelde Dhyo nog mee bij de categorie -10. Met slechts een kleine 2 maandjes ervaring was het dan ook een moeilijk toernooi voor hem. Hij wist wel zijn eerste punt te scoren op een toernooi! Hij haalde 1/3.

Tevens vond tijdens de herfstvakantie een raindropschaaktoernooi plaats. Met een mooie opkomst van deelnemers werd het dan ook een geslaagd toernooi. Kiano, Arne en Dhyo beleefden vooral veel plezier. Het geluk met de kaarten bleef (vaak) uit. Bij Heidi ging het dan weer de goede kant uit: de kaarten zaten mee en de punten kwamen binnen. Echter tijdens de laatste ronde moest ze een punt afstaan en eindigde ze zo op de 2e plaats.

Het eerste stappentoernooi vond plaats op 17 november. Vanuit Heusden namen ook deze keer weer heel wat kinderen deel. Krieke speelde mee in stap 3 en 3+. De tegenstand was sterk; hij scoorde 3/7 en eindigde hiermee op een gedeeld 3e plaats. In stap 2 speelden Arno en Talha mee. Beiden speelden  voor de eerste keer in stap 2. Arno ging goed van start maar moest het in de laatste rondes laten afweten tegen de sterkere tegenstanders. Hij scoorde een welverdiende 4/7 en eindigde op de 5e plaats. Talha scoorde een 3,5/7 en eindigde op de 9e plaats. In stap 1 speelden Nisse, Victor, Nathan en Arne mee. Nathan speelde zijn allereerste toernooi en deed het goed. Wanneer hij de tips opvolgde volgden ook de resultaten. Nog iets meer concenteren en nadenken voor het zetten en nog meer punten zullen volgen! Met een score van 3/7 eindigde hij op de 12e plaats. Arne daarentegen kende een minder toernooi navenant zijn kunnen. Hij scoorde eveneens een 3/7 en eindigde hiermee op de 14e plaats. Nisse en Victor speelden beiden een supertoernooi. We stelden ons echter wel de vraag: wie is het meest zenuwachtig? Nisse tijdens haar partij of broer Krieke die op de achtergrond staat mee te kijken? Nisse eindigde met 5/7 op de 3e plaats en werd tevens meisjeskampioene. Victor nam de tips na de eerste rondes goed in acht en haalde hierna vlot punten binnen. De boodschap is: rustig blijven nadenken en de geleerde tactiekjes toepassen! Met een score van 4,5/7 eindigde hij op een welverdiende 4e plaats!
Proficiat allemaal!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten