zaterdag 6 mei 2017

Criterium Aalter & Raindrop in Eisden: Lisa en Krieke doen het goed!Zaterdag 29 mei vond het Raindropschaaktoernooi van Eisden plaats. Zowel jeugdspelers als volwassenen konden deelnemen aan dit superleuke toernooi. Ook Krieke van onze eigen club nam hieraan deel: 'een van zijn favoriete schaakvarianten' kondigde hij al op voorhand aan!
Natuurlijk heeft raindropchess ook heel veel met geluk te maken: je vertrekt immers met een volledig leeg bord en draait om de beurt een kaart. Dat stuk dat op de kaart staat kan je op het bord zetten (hier zijn uiteraard wel een paar regels aan verbonden). Wanneer dat je koning op het bord staat kan je kiezen: een zet doen op het bord of een kaart draaien... Bedoeling is nog steeds om je tegenstander mat te krijgen. Afhankelijk van hoe je kaarten komen heb je dus de nodige portie geluk... Of ongeluk... Ook dat laatste kon Krieke enkele keren ondervinden. Al bij al behaalde hij een mooie score van 4/9 en amuseerde hij zich goed. En dat is wat telt!

Lisa nam op maandag 1 mei deel aan het jeugdcriterium te Aalter. Ze speelde er in de reeks -10. Hier namen maar liefst 77 deelnemers deel. Lisa speelde een zeer sterk toernooi: ze won van Dana Faybisch (waarvan ze op het Belgisch jeugdkampioenschap nog verloren had), ze won van Hugo Froeyman (Belgisch kampioen -8) en nog enkele andere zeer goede schakers. Kortom, ze speelde een schitterend toernooi, volgens haar vader een van haar beste (wat ik zeker kan geloven!). Ze eindigde op een welverdiende 5e plaats met een score van 7/9! Ze werd hierbij tevens 2e meisje na Diana. Super gedaan Lisa!


Ook vader Koen nam deel aan het toernooi, welliswaar in de open reeks. Zijn enige verliespartijen.. Jawel tegen de twee heren Dardha.. Daniel (-12) en Vader Dardha.. Naast deze twee verliespartijen moest hij enkel een remise toestaan. Hij eindigde hierdoor op een 8e plaats in de open reeks. Ook een dikke proficiat voor Koen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten