woensdag 22 maart 2017

Lisa Vicekampioene meisjestoernooi Mierlo, Krieke schaakt tvv Kom op tegen Kanker!

Afgelopen week was een drukke week voor schaakclub Heusden: Eerst er vooral vond het evenement Hieperdebieb plaats in de bibliotheek van Beringen. Ideale gelegenheid om een schaakinitiatie aan te bieden aan verschillende groepjes geïnteresseerde kinderen. En of ze geïnteresseerd waren: enkele kwamen gewoon lekker terug om nog eens te schaken op een vrij bord!
foto van Schaakclub Heusden.  foto van Schaakclub Heusden.


Zondag 19 maart vond het meisjestoernooi van Mierlo plaats. Er werd gespeeld in vijf reeksen (twee reeksen voor stap 1 + 2 waaraan ook Lisa deelnam), een reeks voor geoefenden, gevorderden en elite.  Ook enkele andere Belgische gezichten werden gespot op dit toernooi, zoals de Limburgse familie Gelders met de vier dochters.
Lisa speelde een zeer sterk toernooi in de beginnersreeks. Ze eindigde 2e met 5,5/7. Ook een eerste plaats had er zeker ingezeten, ze had namelijk gewonnen van het meisje dat eerst geëindigd is! Jammer genoeg kostte een pat-stelling haar een half puntje teveel.. want wie weet.. Op de foto Lisa met haar beker voor de 2e plaats samen met Nederlands Kampioene Anne Haest! En nog een foto van haar (lekkere) prijs!
 

Op dezelfde dag vond ook het schaaktoernooi van Turnhout plaats. Dit toernooi was ten voordele van kom op tegen Kanker. Hieraan namen zo een 25-30 - tal spelers deel. Ook Krieke (en nog een andere jeugdspeler van Heusden waarvan ik momenteel de naam niet weet :) ) namen deel aan dit toernooi. Iedereen speelde door elkaar, er was geen indeling op basis van niveau. Krieke behaalde een mooie score van 4/9. Proficiat Krieke!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten