maandag 15 februari 2016

Lisa kampioen stap 1 in Overpelt!

Zaterdag 13 februari vond het stappentoernooi te Overpelt plaats. Vanuit Heusden namen er slechts 2 kinderen deel aan het toernooi, de rest had al andere vakantieplannen. In stap 1 gingen 16 kinderen (7 meisjes, 9 jongens), waaronder Lisa en Dries van onze eigen club, de strijd aan om de titel .
Lisa speelde een goed toernooi. Haar partijen kenden de nodige ups en downs maar dankzij haar betere spel op de momenten dat het nodig was trok ze steeds aan het langste eind. Met een superscore van 6/6 begon ze haar laatste partij, echter hier was het Simon Mernier die als enige nog een puntje wist af te snoepen van haar. Lisa kwam nochtans enorm goed uit de opening, ze counterde het herdersmattrukje van Simon heel goed. Echter, in het eindspel blunderde ze wat stukken weg en verloor hierdoor de partij. Hoe dan ook, haar score van 6/7 was meer dan voldoende om de eerste plaats van stap 1 op te eisen! Proficiat Lisa! Eerste jongen van stap 1 was Rune Camps met een score van 5.5/7.
Ook Dries speelde een mooi toernooi. In sommige partijtjes was hij nog iets te ijverig en speelde hij iets te snel. Toch behaalde hij een welverdiende score van 3,5/7 en eindigde hierbij op de 9e plaats! Ook Xanthe (8e) en Rien (7e) behaalden een score van 3.5/7. Maar we zijn er rotsvast van overtuigd dat mits de nodige rust tijdens de partij hij een nog betere score gaat halen de volgende keer!

In stap 2 won Bram het toernooi met een score van 6.5/7. Beste meisje, en tevens op de tweede plaats terug te vinden, was Maura met een score van 6/7. In stap 2+ was Fleur met een score van 6.5/7 de winnares van het toernooi. Beste jongen was Bram Ooms met 4.5/7. Eline Gelders won tot slot nog de beker van beste meisje in stap 3 en eindigde op de 3e plaats. Ze wist bovendien als enige een half puntje af te snoepen van Fleur. Proficiat allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten