zaterdag 30 januari 2016

Tussenstand Limburgse Interclub

De Limburgse interclub is dit seizoen al meer dan halfweg, tijd voor een kleine balans op te maken. Voor het eerst in jaren, is Heusden vertegenwoordigd in alle 3 de LIC-afdelingen.
Onze 3e ploeg in de 3e afding is er vooral om de jeugd ervaring te laten opdoen en om Wim zijn ervaring te laten delen. Hier werden tot nu toe slechts punten genomen met 3 remises, maar de ploeg is ook nog maar 3x in actie moeten komen en heeft zijn 2 bye-rondes al gehad.
Onze 2e ploeg die afgelopen jaar promoveerde zal het vermoedelijk maar 1 jaartje uithouden in de 2e afdeling, wetende dat er 2 ploegen zullen degraderen. Met nog enkele partijen die ingehaald moeten worden door ander ploegen, staan we na 5 rondes vermoedelijk al een 10 tal punten achter t.o.v. de eerste niet-degradatieplaats. Ook op de voorlaatste plaats is dit al 8 punten. Bij ons beste resultaat verloren we met 9-7 in Eisden. Bij de overige 3 rondes werd er telkens maar op één bord punten gehaald. Straffe cijfers die er niet om liegen. Maar kijk altijd naar het lichtpunt: volgend jaar hebben we weer een nieuw doel om te promoveren. wink-emoticon
Onze 1e ploeg moet het dit jaar doen zonder Jelle. En dat doen ze niet onaardig. Na 5 rondes gespeeld zijn er toch een 3-tal ploegen die ze achter hun weten te houden. Ze hebben 3 goede resultaten behaald en 2 slechtere rondes. In totaliteit bekeken weten ze zich toch mooi bij de middenmoot te handhaven.
Op voorhand bekeken ging het voor zowel ploeg 1 als 2 moeilijk worden om in hun afdeling stand te houden en de degradatie te ontlopen. Nu we over de helft zijn, lijkt ploeg 1 daar toch in te zullen slagen. Ploeg 2 lijkt de negatieve verwachtingen te zullen waarmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten