maandag 11 januari 2016

Jeugdtoernooi Hechtel Ter Duinen: Lisa meisjeskampioene!

Zaterdag 9 januari zakten vijf jeugdspelertjes van Heusden af naar het stappentoernooi in basisschool Ter Duinen te Hechtel. Dit was het tweede stappentoernooi waar ze aan deelnamen. En uiteraard hadden ze er allemaal heel veel zin in! Yoppe, onze vijfjarige en tevens jongste speler van het toernooi, nam deel in de reeks van opstapje. Acht kinderen streden hier om de titel. Het toernooi starte voor Yoppe niet zo goed. In de eerste drie rondes kon hij geen enkel punt bemachtigen. In de laatste vier rondes kon hij het tij een beetje doen keren en behaalde hij één winst en twee remises. Mits een beetje aandachtiger spelen tijdens sommige partijtjes had hij nog meer punten kunnen halen. De winnaar in deze reeks was de tweede jongste van het toernooi: de vijfjarige Simon Mernier.

In stap 1 namen Lisa, Yarne, Alexander en Dries deel. Voor Dries en Alexander was het de eerste keer dat ze in stap 1 meespeelden. Ze kenden de nodige ups en downs in hun partijen maar behaalden beiden een mooie score. Alexander behaalde 3 punten uit 7 partijtjes en eindigde op plaats 21 van de 30. Dries deed het zelfs ietsje beter en behaalde 3,5 punten en eindigde hiermee 18e. Ook Yarne, die nogal twijfelachtig van start ging, behaalde 3,5 punten en eindigde  hiermee netjes in de helft van de rankschikking. Tot slot speelde Lisa een schitterend toernooi. Punt na punt haalde ze binnen. Slechts éénmaal liep het mis: in een gewonnen stelling ging ze door haar vlag. Had ze een minuutje meer gehad, dan had ze haar tegenstander mooi mat kunnen zetten. In de laatste ronde nam ze het op tegen een jongen van een kop groter en enkele jaartjes ouder. Nadat haar wat moed werd ingepraat bij aanvang van de partij begon ze eraan. Een kwartiertje later kwam ze dan ook melden dat ze gewonnen had. Ze eindigde met een fantastische score van 5,5/7 op de 3e plaats en werd hierdoor meisjeskampioen. De winnaar bij stap 1 was Kobe De Vooght met 6/7. Hierbij is het misschien ook de moeite waard om te vermelden dat onze spelertjes van Heusden in zowel opstapje als stap 1 veruit bij de jongsten waren en dat ze dus nog een mooie toekomst tegemoet gaan!

In stap 2 namen 15 spelers het tegen elkaar op. Quinten Huysmans won de reeks stap 2 met een score van 6/7. De titel van beste meisje werd bepaald door middel van testwedstrijden. Hierbij nam Maura het op tegen Marthe. Marthe trok deze keer aan het langste eind.
In stap 2+ namen 12 spelers het tegen elkaar op. Fleur overtuigde duidelijk en won de reeks. Bram Ooms werd tweede en was hierbij dus beste jongen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten