zondag 29 november 2015

Jeugdtoernooi Hechtel: Dries kampioen bij opstapje!

Maar liefst acht spelers van Heusden zakten op zaterdag 28 november naar Hechtel af om deel te nemen aan het stappentoernooi. In het totaal streden maar liefst 80 kinderen om de titel in vier reeksen: opstapje, stap 1, stap 2 en stap 3+. Vooral voor onze jongste spelers beloofde het een hele klus te worden aangezien dit hun eerste of tweede toernooi was.


Dries, Alexander en Yoppe namen deel in de reeks van opstapje waar in het totaal 11 kinderen meededen. Hier werd er zonder klok gespeeld. Wedstrijdleidster Heidi gaf na vijftien minuten het stopsignaal waarna elke speler nog twee zetten mocht doen. Hierna werden de punten/stukken geteld. Bij een puntenverschil van minimum drie punten, ook rekening houdend met dreigingen op het bord, werd het resultaat vastgesteld. Dries begon niet erg goed aan het toernooi, hij trapte meteen in de eerste ronde al in het herdersmatvalletje (wat hij nogtans geweten zou moeten hebben, maarja, de zenuwen zeker!). Ook Alexander en Yoppe konden het in de eerste ronde niet waarmaken. Maar gaandeweg begonnen Alexander en Dries meer punten te pakken. Yoppe nam de minst goede start waarbij hij slechts een bye-punt scoorde in de eerste 4 rondes. De laatste drie rondes kon hij echter zijn betere kant laten zien: hij won vlotjes de laatste drie partijen. Voor Dries verliep de strijd om de titel best wel spannend, met nog twee rondes te spelen wist hij dat hij kampioen werd als hij 2/2 haalde. Echter, door de zenuwen ging het in de 6e ronde mis en verloor hij. In de laatste ronde herpakte hij zich en vond hij een zeer mooie, snelle matcombinatie en veroverde hij alsnog de titel met 5,5/7. Alexander werd knap 2e met 5/7 en Yoppe eindigde op een mooie 5e plaats met 4/7.

Lisa en Yarne namen deel aan het toernooi van stap 1. Hier streden maar liefst 40 kinderen om de titel, en vaak ook nog eens kinderen die al een jaartje (of paar jaartjes) ouder waren. Lisa nam een wat aarzelende start en had veel moeite om haar eerste twee partijtjes af te maken binnen de tijd. Jammer, want ze stond tot tweemaal toe beter. Hierna herpakte ze zich en ging het beter. Ze eindigde met een score van 3/7 op een knappe 23e plaats. Yarne daarentegen begon enorm sterk aan het toernooi. zijn eerste drie partijen won hij heel vlot. Hierna bleef hij echter een beetje steken en haalde hij nog een half puntje in de laatste 4 rondes. Hij eindigde met een score van 3,5/7 op een welverdiende 17e plaats. Rekening houdend met hun jonge leeftijd is dit een zeer knappe prestatie! Toernooiwinnaar van stap 1 was de vijfjarige Yaroslav met 7/7 die ook al heel wat schaakervaring heeft! Proficiat!

Tot slot namen van onze oudere jeugdspelers Vincent, Siemen en Astin deel in stap 2 waarin 19 spelers meededen voor de titel. De verwachtingen waren  hoog gespannen voor hun. Echter de prestaties bleven een beetje uit maar ze hebben zich enorm goed geamuseerd, en dat is wat telt. Astin eindigde met een score van 4/7 op een 9e plaats. Hij werd op de voet gevolgd door Siemen en Vincent met 3,5/7. Toernooiwinnaar van stap 2 was Wout met een score van 6/7!
In stap 3+ won de broer van Yaroslav, Mikhail, met 6,5/7! Ook een dikke proficiat voor hem!

De eindbalans: mooie resultaten, glunderende gezichten en een beker! Trotse ouders, trotse juf, wat meer kunnen we nog wensen? :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten