maandag 23 november 2015

Teleurstellend Heusden bij LIC 3

Vrijdag 20 november werd de 3e ronde LIC gespeeld waarbij onze club (weer) enkele teleurstellende resultaten heeft neergezet. Geen van de 3 ploegen wist te winnen en in totaal hebben we 2/3e van de partijen verloren.
Onze eerste ploeg speelde tegen de centrumpion 1 (Diepenbeek). Met op de eerste 2 borden een 2100+ tegenstander, wisten we dat het moeilijk ging worden. Pieter-Jan besloot op bord 2 dan ook geen allerdaagse partij te spelen en ging al snel in de aanval, terwijl hij zelf ook onder druk stond. Zijn tegenstander heeft hier enige tijd over zitten denken en toen het grootste gevaar voor beiden geweken was, stond P-J kwaliteit achter, maar had wel enkele pionnen winst gemaakt. Uiteindelijk trok zijn tegenstander aan het langste eind. Marnicq kwam op bord 4 ook kwaliteit achter te staan, maar na een penning opgezet te hebben, blunderde zijn tegenstander een stuk en kantelde het tij. Zo wist Marnicq de enig Heusdense overwinning van de avond te boeken. Well done. Op bord 1 en 3 ging het lang gelijk op, maar zowel Koen als Wesley moesten uiteindelijk de duimen leggen.

Heusden 2 speelde met een gemiddeld elo-verschil van 300 tegen een veel sterker MSK-Dilsen. Piet speelde een niet al te lange partij en was al snel verslagen. De overige 3 partijen werden wel meteen de langste 3 van de avond, maar zonder veel succes. Martijn maakte halfweg de partij een foutje, maar dit werd gelukkig niet opgemerkt. Los hiervan ging de partij gelijk op tot in het eindspel er een licht voordeel was voor de tegenstander. Martijn wist het pionnenspel te blokkeren en een terechte remise was het resultaat. Falco wist zijn partij lang vol te houden, zonder veel verlies, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Deze had zijn pionnen veel verder naar voren weten te brengen, wat in het eindspel niet onbelangrijk is. Bij sebastiaan gelde dit laatste ook zeker en vast. Hij was vastberaden om te winnen, maar na een zeer lange (tot 1u) en gelijk oplopende partij kon hij een promoverende pion niet meer tegenhouden en droop teleurgesteld af.
Voor de 3e maal op rij wisten we met de 2e ploeg maar op 1 van de 4 borden punten te scoren en staan we op een eenzame laatste plaats in de stand.

De 3e ploeg speelde op zich nog een behoorlijke ronde als we naar het niveau-verschil kijken. Astin speelde hier zijn eerste officiƫle en niet onaardige partij. Het ging lang tijd gelijk op, maar vergat te rokeren waardoor zijn koning in een benarde positie stond, zonder pionnen rondom. Hij verloor, zoals de meeste van ons bij onze 1e echte partij, maar speelde geen slechte partij. Gerome deed zijn bijnaam van mister-remise weer alle eer aan en Clint ging voor ditzelfde resultaat, maar moest toch het onderspit delven. Wim tenslotte speelde op bord 1 geen onaardige partij tegen een veel sterkere tegenstander. Hij wist kwaliteit te winnen, maar zijn koningsstelling liet wat te wensen over. Hij besloot het zekere voor het onzekere te nemen en gooide het op een remise-akkoordje.

Samengevat:
Heusden 1 - Centrumpion 1: 6 - 10
Heusden 2 - MSK Dilsen: 5 -11
Heusden 3 -Centrumpion 2: 6 - 10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten