zaterdag 7 november 2015

Limburgs jeugdkampioenschap


Pieter-Jan, Marnicq, Astin, Siemen, Vincent en Yarne namen op 31 oktober en 7 november deel aan het jaarlijkse Limburgse jeugdkampioenschap.
Pieter-Jan en Marnicq speelden in dezelfde groep wegens te weinig deelnemers, maar werden wel elk kampioen van hun leeftijdscategorie. Pieter-Jan eindigde met een straffe score van 6,5/7 (waarbij hij een halfje moest afstaan aan Marnicq). Marnicq eindigde met een welverdiende 6/7.

Bij de groep -14 speelden Astin, Siemen en Vincent mee. Voor Astin en Siemen was het hun eerste toernooi. Vincent heeft afgelopen jaar al een paar jeugdtoernooitjes meegespeeld, maar het niveau is hier op het Limburgs toch een stuk hoger. Voor hun was het vooral een leerrijk toernooi. Astin en Siemen behaalden een score van 2/7, Vincent behaalde een mooie score van 3/7.

Yarne wenst zijn tegenstandster veel succes
Tot slot nam Yarne nog deel in de categorie -8. Met slechts 6 spelertjes (waarvan 3 ervan nog eens broertjes waren en bovendien al heel lang schaakten) streden ze om de eerste plaats. Gezien Yarne nog maar 2 maanden speelt was het een moeilijk toernooi voor hem. Hij heeft wel heel veel bijgeleerd en toch een paar knappe dingen laten zien op het bord! Hij had de kans om wat punten te sprokkelen maar helaas voor hem zette hij zijn tegenstander tot tweemaal toe pat. Jammer, maar volgende keer beter! Op naar het volgende toernooi!


Spannend wachten tot de prijsuitreiking begint!
De jongste kampioenen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten