maandag 18 maart 2024

Stappentoernooi Heusden: Korneel wint stap 3!

Maar liefst 50 jeugdspelers zakten op zaterdag 9 maart af naar onze club in Heusden voor het jaarlijkse stappentoernooi. Uiteraard namen ook heel wat jeugdspelers van onze eigen club hieraan deel. 

In stap 1 streden 21 kinderen voor de beker. Van onze club namen Rhune, Nelles, Jasper, Lukas, Jack en Emre deel in deze reeks. Voor Jasper was het zijn allereerste toernooitje. Voor onze andere jeugdspelers was het hun 2e toernooitje, behalve voor Emre, deze heeft vorig seizoen al een paar toernooitjes kunnen meepikken. Dit toonde hij dan ook in zijn spel, hij werd knap 5e met 4,5/7. Onze andere jeugdspelers deden hun uiterste best; ze lieten zien dat ze zeker heel wat in hun mars hebben. Niet te vergeten, deze jongens zijn de allerjongsten van het toernooi (er waren best wel wat kinderen die enkele jaartjes ouder waren). In de komende lessen zal er verder gewerkt worden aan hun werkpuntjes, dit kunnen ze op de volgende toernooitjes dan zeker en vast laten zien! Proficiat aan ieder van hun!

 

In stap 2 speelden 17 kinderen mee waarvan 6 jeugdspelers van Heusden. Keni, Niyo, Hugo, Gust, Simon en Jonas gaven alles wat ze konden tijdens hun partijtjes. Hierbij een kleine kanttekening: Hugo en Simon schaken nog maar enkele maanden op onze club en hebben nog maar recent stap 1 afgerond. Deze twee broers stonden echt wel hun mannetje en scoorden een mooie 3/7. Gust, als jongste van de hoop deed het ook erg goed en scoorde eveneens 3/7. Jonas kwam wat moeilijk op gang voor zijn eerste keer in stap 2 maar wist uiteindelijk te eindigen met een score van 2/7. Niyo scoorde een welverdiende 4/7. Keni tot slot wist een heel goed toernooi te spelen en liet zijn vaardigheden goed zien. Een mooie eindscore van 5/7 bezorgde hem een mooie en welverdiende 4e plaats! Proficiat Keni en proficiat aan al onze jeugdspelers van stap 2!

 

In stap 3 en 3+ namen onze oudste jeugdspelers deel. Het merendeel van de spelers (nl. 7 van de 12) waren afkomstig van onze eigen club. Yarne, Yoppe, Thorbe, Cobe, Talha, Korneel en Alexander gingen er vol voor. Ze moesten echter hun meerdere erkennen tegen twee jeugdspelers van Bilzen; deze kaapten de beker stap 3+ weg. Talha en Korneel speelden een uitstekend toernooi. Talha wist zelfs te winnen van de uiteindelijke winnaar van het toernooi en kreeg bijna een remise te pakken tegen de nummer 2 (helaas, een onnauwkeurigheid in het eindspel koste hem toch het halve punt). In de allerlaatste ronde wist Korneel te winnen van Talha waardoor deze - met eenzelfde score van 4/7 - , maar wel met de winst in het onderlinge duel, de beker van stap 3 wist te veroveren. Beiden mogen ze tevreden terugblikken op hun prestaties. Ook de andere jongens speelden al bij al een goed toernooi in deze reeks. Enkele onverwachte scores en eindresultaten maar desalnietemin een dikke proficiat aan hun allemaal!




 
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten