maandag 12 februari 2024

Stappentoernooi Pelt

 Zaterdag 10 februari vond het stappentoernooi te Pelt plaats. Place to be: Pelter Pion. De deelnemers werden verdeeld over 3 categorieën: opstapje/stap 1, stap 2 en stap3/stap3+.

Miek en Lars namen deel in de reeks stap 3. Het deelnemersveld in deze reeks was zeer divers, heel wat oudere jeugdspelers en ook twee volwassenen die meededen. Miek kreeg het zwaar te verduren. Ze scoorde slechts 1 punt (weliswaar als allerjongste deelneemster in deze reeks). Blijven volhouden en verderdoen Miek! Lars wist een mooie 3/7 te scoren. Proficiat!

In stap 2 nam Gust deel. Ook als jongste van de hele reeks. Hij wist 3/7 te scoren. Vooral mentaal zijn we ook tevreden van de vooruitgang die hij heeft gemaakt. Doe zo verder Gust!

In de reeks opstapje en stap 1 namen Mathis, Lukas, Rhune, Nelles en Jack deel. Voor allen hun allereerste toernooiervaring. Maar wel eentje waar ze tevreden op mogen terugblikken. Nelles (net 6 jaar, 3e kleuterklas), Mathis en Rhune (beiden eerste leerjaar) speelden in de reeks opstapje mee. Lukas (1e leerjaar) en Jack (3e leerjaar) speelden mee bij stap 1. We willen hierbij nog even vermelden dat er ook redelijk wat jongens en meisjes deelnamen die toch enkele jaartjes ouder waren dan onze eigen jeugdspelers. Bij elk van hun hebben we mooie dingen op het bord gezien. Een trotse blik van Nelles die een keertje zelf écht mat zette. Een teleurgestelde blik van een van onze andere jongens toen het per ongeluk pat ging. Een samenvatting van de partijtjes: stukken vlogen op en neer! Als aandachtspuntjes nemen we mee: KDD (kijken denken doen). Kijken welke stukken in gevaar zijn, denken over de beste oplossing en dan pas een zet spelen. We weten waarop we kunnen verder bouwen in de lessen!

Oh en voor we het vergeten te vermelden: Proficiat Nelles met je beker van opstapje!

Goed gedaan allemaal!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten