woensdag 12 april 2023

Jeugdcriterium Limburg: Tom een welverdiende 3e plaats bij de -20

Zaterdag 1 april vond het jeugdcriterium Limburg plaats in het Atlascollege te Genk. De aprilvissen werden als zoete broodjes verkocht wat bij de -8 en -10 jarigen toch heel wat verbaasde blikken opleverde. Met een schaakpuzzel op te lossen kon er een "vis" gewonnen worden - of even later - een schaakboek over vissen... Alle gekheid op een stokje, er kon dus een schaakboek gewonnen worden door een schaakpuzzel op te lossen. De aprilvissen kregen ze cadeau voor 1 april.

Vijf spelers van onze club namen deel aan dit toernooi. Allen mogen ze terugblikken op een mooi toernooi.

Reeks -10: Miek

Bij de -10 nam Miek deel (eerstejaars -10). Haar toernooi kende een mindere start, jammer genoeg, want haar spel was zeker aanwezig. Haar eerste partij speelde ze heel erg goed, helaas ging het in de afwerking even mis en verloor ze alsnog de partij. Hetzelfde gebeurde helaas opnieuw in de tweede partij, jammer genoeg nog steeds geen punt. In de derde ronde kwam ze heel veel stukken voor te staan, maar door te snel te spelen eindigde dit partijtje met pat. Zoals we Miek kennen ging ze in de rondes hierna verbeten de strijd aan om toch maar de nodige punten binnen te halen, wat ook lukte. Vier welverdiende overwinningen op rij! De laatste twee rondes trok ze aan het kortste eind. Met een score van 4,5 op 9  mag ze tevreden zijn. Er had zelfs meer in gezeten! Ze eindigde hierbij op een mooie 15e plaats (van de 25 deelnemers).


Reeks -12: Niyo

Voor Niyo, die nog maar enkele maanden op onze club schaakt, was het zijn tweede toernooi. Zijn impulsiviteit speelde hem behoorlijk te parten tegen de iets meer ervarene spelers van dit toernooi. De boodschap voor hem is dan ook om zijn tijd beter te gebruiken en eerst na te denken vooraleer een zet te doen. Desalniettemin een welverdiende score van 2,5/7 waar hij trots op mag terugblikken!

Reeks -14: Alexander en Lars

Lars en Alexander hebben recent hun weg terug gevonden naar onze schaakclub. Lars speelde ondertussen al enkele stappentoernooien mee, voor Alexander was het na een lange afwezigheid terug een eerste toernooiervaring. En wat voor een. Hij liet zien dat hij het schaken absoluut niet verleerd was en scoorde zo een prima 4/7 waarbij hij eindigde op de 11e plaats (van de 38 spelers). Lars voegde zich pas in ronde 2 bij de groep en speelde eveneens een mooi toernooi. Met een score van 2,5/6 is hij terug te vinden op de 30e plaats.

 

Reeks -20: Tom

Tom heeft zich eind vorig jaar aangesloten bij onze club. Hij besloot dan ook al snel dat hij wou meedoen aan toernooien (vb. clubkampioenschap, interclub). Dit jeugdcriterium was zijn eerste echt "jeugdtoernooi" (met uitzondering van ons eigen stappentoernooi in Heusden). De leeftijdsreeks van de -20 speelden samen met de volwassenen (en vaak ook meer ervaren spelers bijgevolg). Elo's van 1900/2000 prijkten dan ook mooi bovenaan de eindranking. Tom behaalde na ettelijke spannende partijen een welverdiende score van 3,5/7 en eindigde hierbij als 3e van de -20 (en 14e van het volledige klassement van de 26 spelers).




Proficiat aan al onze spelers van Heusden en proficiat aan alle deelnemers van het toernooi!

Alle individuele resultaten zijn terug te vinden via: -20 (incl. volw. >1500 elo), -16 (incl. volw. <1500 elo), -14, -12, -10, -8


1 opmerking:

  1. LUC OOSTERLINCK12 april 2023 om 15:40

    Prima mooi verslag en proficiat aan jullie jeugdspelers.

    BeantwoordenVerwijderen