zaterdag 21 oktober 2017

Stappentoernooi Hechtel: Mégane meisjeskampioene stap 1!

Het eerste stappentoernooi van het nieuwe schaakjaar diende zich zaterdag 21 oktober reeds aan, een beetje vroeger dan verwacht (oorspronkelijk was dit toernooi voor begin december gepland!). Veel tijd om nog aan de slag te gaan en nieuwe tactiekjes te leren op de club was er niet meer! Herdersmat, en vooral de tegenzetten ervan, werd nog snel aangeleerd bij de beginners. Ook de opening spelen volgens MORA (Midden, Ontwikkelen, Rokeren en Aanvallen) werd ingeoefend. Kortom, onze spelers hadden er wel veel zin in, al waren ze wel hier en daar zenuwachtig! Ook de ouders (inclusief twee jonge kereltjes Mathis en Ludwig) stonden paraat om te supporteren!

Met zen tienen, uitgedost met ons nieuwe club- T-shirt, stonden ze dan ook paraat op het toernooi: Lisa, Lien, Krieke, Brecht, Lars, Stef, Kiano, Arno, Mégane en Talha.
Lisa speelde mee in stap 3 en 3+. Het niveau lag hier enorm hoog, de broers Mernier, enkele volwassenen, Quinten, Maura,.. speelden mee: stuk voor stuk geduchte tegenstanders! Lisa probeerde maar de tijdsdruk werd op sommige momenten te groot. Een gewonnen partij verloren door tijd, een verkeerd offer,... Kortom, een zwaar toernooi! Maar hoedanook: Goed gedaan Lisa!

In stap 2 speelden Lien, Krieke, Brecht en Lars mee. Voor deze twee laatsten was het de eerste maal in stap 2 en dit was eraan te merken. De overige tegenstanders in stap 2 waren al meer geroutineerd en gingen lopen met de punten. Krieke behaalde het Beste resultaat van onze Heusdense spelers: hij eindigde met een welverdiende 4/7 op de 4e plaats. Lien en Lars behaalden 2 punten, Brecht slechts een halfje. Kop op, blijven vechten en volgende keer zitten er nog meer punten en hogere plaatsen te wachten! :)

In stap 1 speelden tot slot Kiano, Talha, Stef, Mégane en Arno mee. De eerste ronde ging minder goed van start.. Er werd geen enkel punt binnengehaald door onze spelers! Gelukkig konden ze hierna het tij doen keren en werden de punten binnen gehaald. Kiano behaalde hier het beste resultaat:  hij scoorde maar liefst 4/7 op zijn eerste toernooi en eindigde op een welverdiende 6e plaats! Mégane volgde hem op de voet en eindigde met een 3,5/7 op een 7e plaats en won hierdoor ook de beker voor beste meisje stap 1! Talha scoorde eveneens een 3,5/7 en eindigde 8e. Arno scoorde 3 punten (12e plaats) en Stef 1 punt (16e plaats). Voor allen een goed eerste toernooi met welverdiende punten! Doe zo verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten