dinsdag 17 januari 2017

Stappentoernooi Ter Duinen: Alexander kampioen stap 1!

Zaterdag 14 januari werd het nieuwe jaar afgetrapt met het stappentoernooi Ter Duinen. In totaal namen er zo een 44 deelnemers deel aan het toernooi. Vanuit Heusden kwamen Alexander, Lisa, Dries, Lars S., Lars T., Arttu, Lara en Ruben afgezakt naar Hechtel.
Lara nam deel in de reeks opstapje. Ze bedacht een tactiek: namelijk zoveel mogelijk spelen met de pionnen en niet met de andere stukken (die meer waard zijn). Ze wist toch enkele partijtjes te winnen hierdoor! Tegen volgende keer toch maar eens oefenen op MORA en dan gaat het nog stukken beter gaan!
Alexander, Dries, Lars S., Lars T, Arttu en Ruben namen deel in stap 1. Voor Ruben was het de allereerste keer. Na een score van 0/3 kwam hij eindelijk in actie en kon in de laatste 4 rondes 3 keer winnen. Hij kan van een geslaagd eerste toernooi spreken! Ook Arttu maakte een mooie vooruitgang. Nog iets rustiger leren spelen en aandacht hebben voor alle stukken op het bord en dan zullen de punten nog rijkelijker binnen stromen. Lars S. speelde goede partijen, al was het hier en daar overhaast en werden veel goede zetten (bvb. mat in 1) gemist. Lars T. speelde voor zijn 2e stappentoernooi een goed toernooi. Hij toverde mooie combinaties op het bord en vond vaak goede zetten. Nog iets meer ervaring opdoen en de bekers komen wel binnen! Dries speelde eveneens een heel erg goed toernooi, hij leerde zich beter concentreren en dacht goed na bij elke zet. Dat loonde ook de moeite! In zijn laatste partij wist hij overtuigend terug te komen uit een verloren stelling met een stuk achter, hij promoveerde tot dame, helaas door een onnauwkeurigheid zette hij zijn tegenstandster pat. Jammer, anders had hij op een 2e plek geƫindigd! Tot slot speelde Alexander een zeer goed toernooi, hij vond mooie combinaties, dacht goed na en .... ging akkoord met een "pat" op het bord die helemaal geen "pat" was (er kon nog een stuk geslagen worden). Gelukkig geen probleem voor Alexander, de rest won hij en zo won hij (eindelijk) welverdiend de beker van stap 1. Proficiat!


De eindstand voor Heusden in stap 1 (totaal 18 deelnemers):
1. Alexander (6,5/7)
4. Dries (4,5/7)
5. Lars T. (4,5/7)
8. Lars S. (3.5/7)
10. Arttu (3/7)
11. Ruben (3/7)In stap 2 speelde Lisa een goed toernooi. Ze speelde goede partijen, vond vaak de juiste zetten en scoorde zo 4/7. Hierdoor liet ze de andere twee meisjes in stap 2 achter zich, werd ze 6e in de eindstand en veroverde de beker van beste meisje stap 2! Proficiat Lisa! De beker voor beste jongen in stap 2 werd gehaald door Lars Lehaen.
In stap 3+ stond er uiteraard weer geen maat op Mikhail Akulov, deze haalde (wederom) de beker vlotjes binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten