zondag 4 december 2016

Stappentoernooi 'de zandkorrel Hechtel': 11 spelers van Heusden nemen deel!

Zaterdag 3 december zouden normaal 13 kinderen van schaakclub Heusden aantreden op het stappentoernooi in de basisschool 'de Zandkorrel' in Hechtel. Helaas voor twee spelertjes, broers nota bene, werden ze schaakmat gezet door een buikgriepje en konden ze niet deelnemen. De overige elf spelers waren wel paraat en hadden er zin in!
Voor enkelen van hun was het hun eerste stappentoernooi. Na slechts enkele maanden schaakervaring hebben ze zich dapper geprobeerd te weren tegen vaak iets meer ervaren spelers.
Onze debutanten!
Matisse nam deel in de reeks van opstapje. Hierin werd zonder klok gespeeld. Na een bepaalde tijd worden de partijtjes (indien nog bezig) stopgezet en worden de punten op het bord geteld. Bij een verschil van meer dan drie punten wint degene met het meeste punten, anders is het resultaat remise. De reeds geleerde vaardigheden (Opening volgens MORA en 'de grasmaaier' om schaakmat te zetten) werden goed toegepast door Matisse! Hij moet echter nog iets meer opletten voor stukken die op onveilige velden geplaatst worden dat hij ze niet kwijt raakt. Matisse scoorde 4/7 en eindigde daarbij op een welverdiende 4e plaats (van de 13 spelertjes). Proficiat!
Bij stap 1 nam de overgrote meerderheid deel. Alexander, Lien, Brecht, Yoppe, Lars en Alysia kenden het toernooisysteem al een beetje. Ward, Arttu en Lara maakten hun debuut op de stappentoernooien. Vooral deze laatsten moesten nog een beetje zoeken naar hun spel. Iets rustiger spelen en de volgende keer gaat het een stuk beter gaan! Al bij al toonden ze stuk voor stuk gedrevenheid en bleven ze vechten voor elk punt. Bij de iets ervarene spelers is een mooie vooruitgang waargenomen, ze hebben elk hun eigen score verbeterd ten opzichte van de vorige toernooien. Ook hier werden de aangeleerde tacktiekjes goed toegepast, en ook hier blijft het nog goed opletten voor truckjes of 'pat' zetten.

Proficiat Alexander met je 2e plaats!
 Hieronder de eindscore voor onze spelers in stap 1 (totaal 18 spelers):

- Alexander: 2e plaats, 6/7
- Lars: 6e plaats, 4/7
- Lien: 7e plaats, 4/7
- Yoppe: 8e plaats, 3,5/7
- Brecht: 11e plaats, 3/7
- Alysia: 13e plaats, 2,5/7
- Arttu: 15e plaats, 2,5/7
- Ward: 16e plaats, 1,5/7
- Lara: 18e plaats, 1/7

Tot slot nam Lisa nog deel in stap 2. Ook zij behaalde een persoonlijke topscore in de reeks stap 2! Ze speelde mooie partijtjes, zag goede aanvallen en bouwde de partij mooi op. Ze eindigde op een welverdiende 6e plaats met een score van 4/7 (totaal 19 spelers).

Goed gedaan allemaal! Op 14 januari zijn we weer paraat!

Lisa in opperste concentratie...Geen opmerkingen:

Een reactie posten