dinsdag 7 juni 2016

Jeugdtoernooi Leopoldsburg: Vincent kampioen stap 2!

Het laatste jeugdtoernooi van dit schaakseizoen ging door in Leopoldsburg op zaterdag 28 mei. Vanuit Heusden namen Lisa, Alexander, Dries, Lars en Vincent deel.
In stap 1 speelden Alexander, Dries en Lars. Ze speelden elk een goed toernooi en maakten heel wat vooruitgang. Vrijdag werd er tijdens de schaakles nog eens de nadruk gelegd op het 'rustig' spelen met klok en dit wierp duidelijk zijn vruchten af. Enkel in het heetst van de strijd werd dit toch wel eens vergeten. Alexander speelde een mooi toernooi. Hij won vier partijtjes overtuigend. Twee partijtjes verloor hij ondanks de betere stelling door een te snel spel in het eindspel met blunders tot gevolg. Hij eindigd op een verdiende derde plaats. Broers Lars en Dries deden het ook prima. Lars scoorde een mooie 3.5/7 op zijn tweede toernooi. Knap gedaan! Dries liet enkele steekjes teveel vallen in de afwerking en scoorde een 3/7. Hier had echter meer ingezeten. Deze resultaten zijn in elk geval veelbelovend voor onze jonge garde! In stap 1 eindigde Senne Camps met 6.5/7 op de eerste plaats. Proficiat!



In stap 2 speelden Lisa en Vincent mee. In tegenstelling tot het toernooi van Heusden ging het Vincent deze keer stukken beter af. Hij haalde het ene punt na het andere binnen en won met 6/7 het toernooi! Proficiat, goed gedaan! Voor Lisa was het wederom een moeilijk toernooi. Ze bleef echter enorm haar best doen en knokte voor elk punt. Mits de nodige ervaring kunnen we van deze jongedame nog enorm veel verwachten komend seizoen!



In stap 3 en hoger stond er geen maat op Mikhail. Hij haalde overtuigend alle punten binnen en eindigde met een score van 7/7 op de eerste plaats. Etienne haalde een 5.5/7 en won hierbij de beker van stap 3.

Proficiat Lisa met je diploma van stap 1!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten