zaterdag 9 mei 2015

Mikhail Akulov wint 14de Heusdens Jeugdtoernooi

20 moedige schakers en 1 moedige schaakster zakten 2 mei af naar Heusden voor het jaarlijkse Heusdense Jeugdtoernooi. Door het beperkt aantal inschrijvingen in stap 3 en hoger, werd beslist om een open toernooi te spelen (iedereen kon tegen iedereen uitkomen). Na 7 rondes werden de prijzen bekend gemaakt.

De winnaar van de Open reeks (stap 3 en hoger) was overduidelijk. Mikhail Akulov won overtuigend met 7/7, proficiat!

Op de 2de plaats vonden we Hanne Gelders, winnares van stap 2. Een heel knappe prestatie!

Aangezien Hanne Gelders de trofee voor beste meisje in stap 2 kreeg, werd Sebastian Plougman kampioen bij de Stap 2 jongens. In Stap 1 werd het een felle strijd tussen Vladimir Akulov en Mathias Plougman. Op scheidingspunten (aantal punten van de tegenstanders) moest Mathias het helaas afleggen tegen Vladimir.

In Stap 1 speelde ook een speler van Heusden mee, Vincent Peeraer. Aangezien hij nog maar enkele weken op de club schaakt en dus ook pas zijn eerste toernooi meespeelde, mag hij enorm tevreden zijn. 3/7 is een prima resultaat, proficiat Vincent!

Hieronder kunnen jullie de einduitslag terugvinden, graag tot volgend jaar voor onze 15de editie!