donderdag 30 april 2015

Heusden 2 promoveert naar 2e afdeling

Afgelopen vrijdag werd de 9de en laatste ronde van de Limburgse interclub gespeeld. Dit is waarschijnlijk dé hoogdag van het Limburgse schaken. Alle ploegen uit de 3 verschillende afdelingen verzamelen in Hasselt om gemeenschappelijk de laatste ronde te spelen. Aangezien je in dezelfde zaal schaakt als de concurrenten, zorgt dit voor spannende momenten en onverwachte ontknopingen.

Schaakclub Heusden speelt al jaren mee met de Limburgse interclub, de schaakcompetitie tussen verschillende clubs van de provincie. Binnen deze competitie zijn er 3 verschillende afdelingen. Heusden neemt deel met 3 verschillende ploegen: één ploeg in de eerste afdeling en 2 ploegen in de 3e afdeling (deze laatste afdeling is opgedeeld in een groep noord en een groep zuid). Elke ploeg bestaat uit 4 spelers. Heusden 2 en Heusden 3 worden voor een groot deel vertegenwoordigd door onze jeugdspelers, die op deze manier ervaring kunnen opdoen.

Bij aanvang van het seizoen was het doel voor onze 2e ploeg duidelijk: promotie naar 2de afdeling! De strijd werd geleverd over 9 rondes. Er zijn 5 spelers die afwisselend onze ploeg zouden vertegenwoordigen: jeugdspelers Falco Dierckx en Sebastian Gong, de reeds ervaren spelers Heidi Vints en Martijn Somers en 'oude rot' in het vak Piet Ulburghs.

De eerste 3 rondes verliepen zoals het moest: Heusden was telkens de betere ploeg, liet weinig punten liggen en stond bijgevolg ook aan de leiding in de stand. In de 4e ronde werd er gespeeld tegen de rechtstreekse concurrent voor de promotie,Leopoldsburg 2. Na een boeiende strijd werd deze ronde verloren en nam Leopoldsburgde leiding over. Dit was gelukkig maar voor korte duur want de volgende twee rondes werd er tegen Tessenderlo 2 en Paal 2 gewonnen met het maximum van de punten. We stonden weer stevig aan de leiding en bij het ingaan van de laatste ronde had de ploeg 5 punten voorsprong op concurrent Leopoldsburg. Onze spelers konden de zenuwen onder controle houden en met een gemakkelijke overwinning werd de promotie verzekerd.

Vanaf volgend seizoen zal Heusden in de 3 provinciale afdelingen vertegenwoordig worden!* Het klassement werd bepaald op Bordpunten (BP): 3 punten per gewonnen partij, 2 punten voor een gelijkspel en 1 punt bij een verliespartij. Elke ronde waren er dus 12 punten te verdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten