dinsdag 31 maart 2015

8-8 voor Heusden in Limburgse Interclub


De titel van dit artikel was dit keer heel eenvoudig want zowel Heusden 1, 2 als 3 hebben afgelopen vrijdag 8-8 gespeeld in de Limburgse Interclub.

Onze eerste ploeg moest tegen de 2de in de stand, Eisden 1. Met nog 2 rondes te gaan, was elk punt belangrijk in de degradatiestrijd. Op bord 1 moest Jelle het opnemen tegen Ynze Mengerink. Na een gelijkopgaande partij slaagde Jelle erin om de stelling te sluiten, waardoor zijn paard veel sterker werd dan de tegenstander zijn loper. Ondanks de tijdnood werd de partij overtuigend gewonnen.
Koen en Pieter-Jan speelden een logische remise hoewel er op het bord van Koen meer strijd was dan bij Pieter-Jan, die een snipperdag nam. Wesley moest tegen een sterke jeugdspeler en onderging de wet van de sterkste. Hij verloor eerst een pion en niet veel later ook de partij.

8-8, gezien de sterkte van de tegenstanders, een prima resultaat!


Heusden 1 heeft, met nog 1 ronde te gaan, 5 punten voorsprong op de laatste. Zonder ongelukken zal Heusden ook volgend jaar in de eerste afdeling spelen.


Heusden 2 nam het op tegen Hasselt 4. Op het eerste bord domineerde Piet de partij, het werd een overtuigende overwinning. Martijn daarentegen had moeite met de aanvallende impulsen van zijn tegenstander. De druk werd te hoog en de partij ging verloren. Falco speelde een gelijkopgaande partij met een logische remise als gevolg. Sebastian kwam al snel in een remise-eindspel terecht en kon geen potten meer breken.


8-8 is op zich geen goed resultaat voor Heusden 2, de huidige leider in afdeling 3 Noord, maar gezien de ruime voorsprong op de concurrentie is er geen gevaar dat de promotie in het gedrang komt.


Heusden 3 nam het op tegen Hasselt 5 maar kon ook niet winnen. Onze jeugdspelers Gerome en Clint wonnen hun partij, maar onze ervaren spelers Eugenio en Humbert verloren hun partij. Ook hier werd het dus 8-8.Geen opmerkingen:

Een reactie posten