maandag 26 maart 2018

Vlaams Jeugdkampioenschap: Lisa kampioene -10

Eind februari en begin maart vond het Vlaams jeugdkampioenschap plaats in Mechelen. Maar liefst drie van onze Heusdense jeugdspelers hadden zich via het Limburgs jeugdkampioenschap geplaatst voor dit toernooi.
Krieke en Kiano gingen van start in de reeks -12. Zij speelden beiden 3 partijen per dag. In het totaal werden er dus 9 partijen gespeeld. Kiano, die slechts in september begon met schaken, had het moeilijk op dit toernooi tegen ervarene spelers. Hij deed zijn best en kon 2 punten binnenhalen. Een goede leerschool; er werden enkele mooie leerpunten gedetecteerd. Krieke behaalde in dezelfde reeks een welverdiende score van 3,5 op 9. Winnaar in de reeks was de Limburgse Mikhail Akulov.
Tot slot nam Lisa deel bij de -10. Deze reeks speelden 7 rondes op 1 speeldag. Ze ging goed van start en won haar eerste partij. Daarna kende ze even wat tegenslagen: ze verloor de tweeopeenvolgende partijen. Daarna liet ze van zich horen: Ze gaf in de laatste vier rondes slechts een half puntje af! Hiermee eindigde ze op een welverdiende 11e plaats én werd ze Vlaams meisjeskampioene bij de -10. Proficiat! Wij zijn benieuwd naar het Belgisch Jeugdkampioenschap!
foto van Koen Stynen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten