maandag 26 maart 2018

Stappentoernooi Heusden: Girlpower: Lien en Lisa winnen in hun stap!

Aan het Heusdense stappentoernooi op zaterdag 24 maart namen in totaliteit maar liefst 14 spelers van onze club deel. Ze werden ingedeeld in drie toernooireeksen.
Stap 1 en opstapje werden hierbij samen in 1 reeks ingedeeld. Bij opstapje speelden Victor en Senne, onze twee jongste pagadders van de club, mee. Beiden hebben ze zich kostelijk geamuseerd. De stukken vlogen van het bord, er werd kwistig mat... ehm en soms pat... gezet. Plezier én een mooie medaille achteraf: dat was hetgeen wat telde! Senne behaalde zijn eerste half puntje op zijn allereerste toernooi. Victor behaalde 1,5 punt op zijn (bijna allereerste) toernooi. De winnaar van opstapje was Efe Baran.
In stap 1 namen Talha, Mégane, Arno, Arne, Emre, Jannes en Stef deel. Voor Jannes was het zijn allereerste toernooi. Merk hierbij op dat hij nog maar 2 schaaklessen heeft gevolgd in onze club! Al bij al behaalde hij een supermooie score: 3/7 (18e plaats)! Proficiat Jannes!
Stef had het iets moeilijker op dit toernooi. Zijn openingen zijn zoals altijd schitterend uitgevoerd. Helaas ging het hierna af en toe de mist in, maar niet tegenstaand: een welverdiende 2,5/7 (20e plaats).
Emre nam dit jaar opnieuw deel in Heusden, voor hem was het dus zijn 2e schaaktoernooi ooit. Hij deed het goed en scoorde 3/7 (16e plaats). Al is er nog wel wat werk aan de winkel met mat zetten!
Arno kende een wat tegenvallend toernooi. Hij starte sterk maar kon zich hierna niet meer herpakken. Hij bleef steken met een score van 3/7 op de 14e plaats.
Arne speelde ook voor het allereerst mee op een toernooi. Hij is enorm vooruitgegaan de laatste maand/maanden en dit reflecteerde zich ook in zijn score: 3,5/7 (12e plaats, netjes in de helft!).
Mégane speelde een goed toernooi. De openingen zijn nog wat moeilijk maar in het middenspel tovert ze mooie aanvallen op het bord. Met een score van 4/7 behaalde ze dan ook een welverdiende 6e plaats én de meisjesbeker stap 1!
Het beste deed Talha het in stap 1: Hij scoorde maar liefst 6/7. Een mooi en fascinerend, soms ietswat bizar spel, maar desalniettemin: een mooie, welverdiende eindscore!
Proficiat allemaal!!

In stap 2 namen onze iets geroutineerdere spelers Brecht, Lars, Kiano en Lien deel. Brecht en Lars kenden een mindere start. Ze wisten zich echter te herpakken. Brecht eindigde met een score van 3/7 op een 8e plaats (van de 11) en Lars met een score van 4/7 op de 5e plaats. Kiano deed het dan nog een beetje beter; hij moest zelfs testwedstrijden spelen om de beker voor beste jongen van stap 2. Helaas lukte het hem niet om beide testwedstrijden te winnen waardoor de beker naar iemand anders ging. Met een mooie score van 5/7 eindigde hij op de 4e plaats. Lien behaalde een score van 6/7 en eindigde hierdoor met 1 punt meer dan de rest op de allereerste plaats! Proficiat allemaal!

In stap 3 nam tot slot Lisa deel. Ze moest enkel een volledig punt afstaan aan Marijke, dewelke 2e eindigde, en een half puntje aan een andere tegenstander. Met een mooie score en dankzij zeer mooi spel eindigde ze op de allereerste plaats in stap 3 en hoger! Daarbij liet ze heel wat kinderen van stap 4 én 5 achter zich! Proficiat Lisa!