zondag 13 november 2016

Limburgs Jeugdkampioenschap

Zaterdag 29/10 en zaterdag 5/11 werd het Limburgs jeugdkampioenschap gespeeld. Onze Youngsters speelden in leeftijdsreeksen tegen elkaar om de titel van Limburgs kampioen(e) binnen te halen. Lien en Alysia speelden in de categorie -12. Bij hun ontbrak het nog een beetje aan ervaring (ze schaken slechts een half jaar). Er werd echter een mooie vooruitgang waargenomen, blijven focussen en volgend jaar lukt het beter! Lien haalde een score van 2/7. Ze won twee partijen verdienstelijk. Alysia had iets minder geluk en scoorde 1/3 (ze speelde slechts 1 dag mee).

In de reeks -8 en -10 namen Alexander, Yoppe, Brecht, Dries, Lars S. en Lars T. deel. Alexander en Yoppe gingen voor de titel bij de -8, de anderen voor de titel bij de -10. Op de eerste speeldag werd er een mooie start genomen. Op de tweede speeldag werd het iets moeilijker maar al bij al: er werden mooie partijtjes gespeeld, helaas niet altijd gewonnen! Er werden enkele werkpunten gespot tijdens de partijtjes, maar er werden ook dingen opgemerkt die al wel heel goed gaan! Proficiat aan al onze youngsters!

Er namen in totaal 24 spelertjes deel. Alexander eindigde 7e met 4/7 (3e bij de reeks -8).
Dries eindigde 14e met 3/7.
Lars S. eindigde 15e met 2.5/4 (slechts 1 speeldag gespeeld).
Brecht eindigde 16e met 2,5/7.
Lars T. eindigde 17e met 2/4 (slechts 1 speeldag gespeeld).
Yoppe eindigde 20e met 2/7 (6e bij de -8).

Winnaar bij de -8 (en tevens 1e van het toernooi) was Simon Mernier. Winnaar bij de -10 werd Vsevolod. Bij de -12 werd Mikhail kampioen.

Op naar het volgende stappentoernooi op zaterdag 3 december!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten