woensdag 7 oktober 2015

Ronde 1 Limburgse InterclubDe eerste ronde Limburgse interclub voor dit seizoen zit erop. Het werd een onderonsje Heusden vs. Landen waarbij Landen veruit de betere was. Onze eerste ploeg nam het in de 1e afdeling op tegen Landen 1. Onze tweede ploeg moest tegen Landen 2 en onze derde ploeg speelde tegen Landen 4.
In de eerste ploeg speelde Pieter-Jan op het 1e bord. Ondanks het grote elo-verschil speelde hij een mooie partij en behaalde een remise. Op bord 2 kwam de tegenstander van Wesley niet opdagen. Forfait dus, de eerste winstpartij was binnen! Marnicq speelde na een sabbatjaar nog een keertje mee en zijn eerste officiële partij was meteen raak. Dikke duim hiervoor. Jammer genoeg verloor Piet op bord 4 zijn partij. Een mooie overwinning voor onze 1e ploeg!

In de 2e ploeg behaalde Martijn ook een verdienstelijke remise op het eerste bord. Heidi ging op het 2e bord goed te keer, kwam in in betere stelling maar helaas ook in tijdsnood en verloor alsnog de partij. Sebastiaan kreeg op het 3e bord ook een zware partij te verduren en verweerde zich kranig, helaas mocht het niet baten. Ook Falco kon op het 4e bord zijn tegenstander niet de baas en verloor de partij.

In de 3e ploeg gingen de partijen alle kanten uit. Op bord 1 speelde Humbert na een degelijke partij ook remise. Opmerkelijk was ook de eerste officiële partij van Vincent (foto). Hij had hier grotendeels de bovenhand en won naast enkele pionnen ook aan kwaliteit. Maar even later blunderde hij enkele stukken en het sprookje was over. Ook al heeft hij verloren, als 1e officiële partij kon dit zeker tellen en als hij nog wat rustiger gaat spelen, zullen er nog overwinningen volgen. Ook Wout en Kaan moesten na een lange partij de handdoek in de ring gooien tegen hun tegenstanders. 

De einduitslag:
Heusden 1 - Landen 1: 9 - 6
Heusden 2 - Landen 2: 5 - 11
Heusden 3 - Landen 4: 5 - 11


Geen opmerkingen:

Een reactie posten