zaterdag 3 januari 2015

Heusden 3de op Limburgs Ploegensnelschaakkampioenschap

Vrijdag 2 januari werd het 38ste Open Limburgs Ploegensnelschaakkampioenschap gespeeld. Een traditie in deze kerst- en nieuwjaarsperiode. Zoals de titel al zegt wordt dit toernooi in ploegen gespeeld. Elke ploeg bestaat uit 4 spelers en het speeltempo is 5 minuten per persoon per partij. Er waren 9 ploegen en dus werd gekozen voor een dubbelrondig toernooi (iedereen speelde dus 16 partijen).

Voor Heusden deden 2 ploegen mee: Heusden 1 en Heusden Jonkies (de jonkies hebben hun ongenoegen over deze naam geuit bij de ploegkapitein, maar helaas, deze ging hier niet op in :-)) De Jonkies bestonden uit: Sebastian, Gerome, Kaan en Wout. De tegenstand was zodanig sterk dat het voor hun een moeilijke avond zou worden. Toch zijn onze jongeren erin geslaagd om een aantal keer te stunten. Zo won Sebastian tegen iemand met een rating boven de 2000, Wout won van Wesley (onze clubgenoot die voor de gelegenheid bij Paal meedeed), ... Het was alvast een goede ervaring in snel denken en hoe om te gaan met tijdsdruk.

Heusden 1 bestond uit Jelle, Pieter-Jan, Martijn en Heidi. Gezien de elo's van de tegenstanders, zouden vooral Martijn en Heidi het moeilijk krijgen. Pieter-Jan en Jelle deden er elke ronde alles aan om hun partij te winnen zodat Martijn en/of Heidi de beslissende punten konden binnenhalen. Deze tactiek lukte vrij aardig waardoor we het hele toernooi in de top hebben meegedraaid. Drie rondes voor het einde stonden we zelfs 1ste! Helaas moesten we toen nog tegen enkele sterke ploegen en konden we deze plaats niet vasthouden. De concurrentie met slokop NLS, dat de 'mindere' ploegen met 8-0 naar huis stuurden, was te groot. Dit lukte voor onze eerste ploeg enkel in de eerste ronde, toen we tegen onze eigen 'Heusden Jonkies' moesten (een ware broedermoord).

Voor aanvang van de laatste ronde stonden we op de 3de plaats met een half punt voorsprong op 2 achtervolgers. Voldoende punten pakken tegen Houthalen-Oost 1 was dus noodzakelijk. Na een spannende ronde en een ruime overwinning konden we onze 3de plaats veilig stellen

Een mooie manier om het nieuwe jaar goed in te zetten. Laten we hopen dat dit het begin is van meerdere sportieve successen in 2015!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten